Veelgestelde Vragen

Voordat je contact opneemt met ons, willen we je vragen om even te kijken of je vraag al beantwoord is hieronder.

Bestellen

Kan ik in de winkel mijn vuurwerk kiezen?

U kunt bij ons in de winkel het vuurwerk bekijken, uw bestelling plaatsen en het meteen meenemen.

Waarom kan ik niet bestellen?

Soms is het (mogelijk vanwege drukte) niet mogelijk om online te bestellen. Wij vragen onze klanten om naar onze vuurwerkwinkel te komen in Baarle-Hertog. We proberen zo goed mogelijk ons assortiment op peil te houden, en indien er een product niet meer beschikbaar is, helpen we je graag aan een alternatief.

Kan ik contant betalen?

Ja, je kunt in onze winkel zowel contant als via PIN betalen.

Zijn jullie vandaag open?

Wij zijn niet het hele jaar door open. In bovenstaande balk zie je precies of we vandaag open zijn. Voor openingstijden van andere dagen kijk je beter op onze website (en niet op Google) of onze vuurwerkwinkel open is. Bekijk onze openingstijden.

Kosten

Hoeveel kost een fatsoenlijke sierpot?

Smaken verschillen natuurlijk, en iedereen is wat anders gewend qua vuurwerk. Ons assortiment aan siervuurwerk loopt van nog geen tientje, tot ruim 200 euro voor een grote compound met meer dan 100 shots. Onze tip: bekijk de video’s die we per product hebben. Zo krijg je een goed beeld wat je kan verwachten. Op die manier bepaal je zelf wat je wil uitgeven aan een sierpot.

Locatie

Is het druk bij jullie?

Dat is niet bij voorbaat te zeggen. Waar je wel zeker van kunt zijn, is dat je geen uren in een rij hoeft te staan bij ons.
Omdat wij met online bestellingen werken en onze klanten hun bestelling ophalen op een vooraf bepaald tijdstip, kunnen wij bestellingen sneller verwerken en is de doorlooptijd vele malen korter dan wanneer er in de winkel nog moet worden uitgekozen.

In voorgaande jaren (ook in Coronatijd) is gebleken dat het online bestellen en afhalen zowel bij ons als bij onze klanten erg positief is ervaren.

Welke ‘Chaamseweg 14’ moet ik hebben?

Stel je navigatie in op Chaamseweg 14 – BAARLE-HERTOG, BELGIE. Daar vind je onze vuurwerkwinkel.
Als je het adres in Nederland gebruikt, kom je 180 meter verderop in de straat te staan, voor een brillenwinkel.

Waar kan ik de winkel vinden?

Dolfijn Vuurwerk is dé vuurwerkwinkel gelegen in Baarle-Hertog (Belgie). Je vindt onze winkel aan de Chaamseweg 14 in Baarle-Hertog(!). Rondom onze winkel is genoeg parkeergelegenheid langs de weg, of iets dichter naar het centrum op ‘De Loswal’.

Regelgeving

Vanaf welke leeftijd mag ik vuurwerk kopen?

De minimale leeftijd voor het kopen van F1 vuurwerk is 12 jaar en de minimale leeftijd voor het kopen van F2 vuurwerk is 16 jaar. Verder is categorie F3 vuurwerk in België ook verboden voor particulieren.

Hoe zit het met de vuurwerk-regels in België?

De regelgeving in België omtrent vuurwerk is anders dan in Nederland. We hebben de belangrijkste regels rondom vuurwerk voor je op een rijtje gezet.

Vuurwerk

Welke merken vuurwerk verkopen jullie?

Het vuurwerk dat je in onze vuurwerkwinkel kunt kopen komt van verschillende leveranciers uit onder andere China, België, Tsjechië, Spanje en Duitsland. De bekendste merken en leveranciers vind je op onze pagina Merken.

Wat voor vuurwerk accessoires hebben jullie te koop?

We hebben een aantal producten in ons assortiment die niet onder echt vuurwerk vallen. Denk hierbij aan accessoires om je veiligheid te vergroten of sfeerproducten. Bekijk ze op onze pagina over vuurwerk accessoires.

Hoe steek in mijn vuurwerk veilig af?

We hebben onze tips en do’s & don’ts op een rijtje gezet op onze pagina over veilig vuurwerk afsteken. Hieronder een paar van de belangrijkste tips volgens brandweer en politie.
We hebben veiligheidsbrillen en veilige aanstekers / aansteeklonten te koop. Bestel ze hier.

  • Draag een vuurwerkbril.
  • Steek vuurwerk af met een aansteeklont. Gebruik geen lucifers of een aansteker!
  • Zorg dat siervuurwerk altijd stevig en stabiel staat.
  • Let op de windrichting.
  • Neem voldoende afstand, minstens 8 tot 15 meter.
  • Steek geen vuurwerk af vanuit je hand.
  • Steek altijd maximaal één stuk vuurwerk tegelijk af.
  • Steek vuurwerk dat niet is afgegaan nooit opnieuw aan.
  • Wees matig met alcohol voordat je gaat afsteken, dan blijf je scherp.
  • Let op omstanders (mens en dier).

Wat zijn mooie siercakes?

Ons uitgebreide assortiment biedt heel veel mooie siercakes/sierpotten. De grootste en mooiste siercakes zitten in de categorie ‘compounds’ Bekijk ze hier.
Daarnaast houden we een Top 10 bij van de meestverkochte en favoriete vuurwerkartikelen in ons assortiment. Hierbij is de prijs/kwaliteit-verhouding ook van belang. Bekijk onze Top 10.

Welk knalvuurwerk gaat het hardst?

Er is een duidelijk verschil tussen zwart kruit en zilver kruit (ookwel flashkruit). Zwart kruit gaat beduidend minder hard dan zilver kruit.

Is er ook kindervuurwerk?

Ja, wij verkopen ook kindervuurwerk. Dit is vuurwerk dat een laag risico heeft en in sommige gevallen in de categorie F1 valt. Iedere ouder die zijn kinderen vuurwerk wil meegeven zal hier echter anders mee omgaan.
Op onze pagina kindervuurwerk vind je verschillende producten die in deze categorie vallen.

Zit je vraag er niet tussen?

Bel direct +32(0)14 39 71 17